Verzekering

Lovoc leden worden verzekerd bij de Vlaamse Volleybal Bond (VVB). Dit kan echter alleen indien Lovoc beschikt over alle gegevens. Hiervoor is het noodzakelijk dat men:

  1. Zich inschrijft als lid bij Lovoc via www.lovoc.com - leden - inschrijven
  2. Een VVB-inschrijfformulier invult en overhandigd aan de secretaris.

Als je nieuw bent, en ingeschreven bent in het ledensysteem via www.lovoc.com dan zal Lovoc je voor 3 weken verzekeren bij de bond. In die drie weken moet je het VVB formulier invullen en overhandigen aan de secretaris. Als dit niet tijdig gebeurt zul je onverzekerd zijn voor ongevallen tijdens de training. Wij adviseren trainers om mensen die niet verzekerd zijn niet mee te laten trainen.

Indien je wilt trainen en competitie wilt spelen, moet het VVB-inschrijfformulier ook ondertekend worden door een arts die verklaart dat je medisch fit bent. Competitie spelen is pas mogelijk als de VVB-inschrijving volledig is afgerond.

Ongeval

Indien er een ongeval voordoet tijdens de training, neem dan zo snel mogelijk contact op met de secretaris. Je krijgt dan een formulier (link) dat moet worden opgestuurd naar de verzekering. Dit formulier moet binnen 1 week na het ongeval opgestuurd zijn, en niet pas op het moment dat de kosten worden teruggevorderd. Zie voor info bij de bond
Indien tijdens een wedstrijd een ongeval gebeurt, laat dit dan door de scheidsrechter op de achterkant van het wedstrijdblad noteren. Neem ook in dit geval zo snel mogelijk contact op met de secretaris.

Voor revalidatie adviseren wij Raf Crijns als Ostheopaat of Katrien Brans als kinisist. Zij hebben veel kennis van volleybalblessures.